Windows 11 continua problemele cu imprimanta ale Windows 10

Windows 11

Windows 11 continua problemele cu imprimanta ale Windows 10

Asa numitul „Print Nightmare” continua si in noul sistem de operare.

Daca ai sperat ca actualizarea la Windows 11 te va scuti de problemele curente ale imprimantei in Windows 10, atunci avem cateva vesti proaste pentru tine.

Dupa cum a raportat MSPoweruser, Microsoft a confirmat trei noi probleme legate cu imprimanta cauzate de probleme de compatibilitate intre ambele sisteme de operare.

Notoriile vulnerabilitati Print Nightmare au fost o problema persistenta cu care se confrunta utilizatorii Microsoft in ultimele luni, administratorii Windows raportand probleme cu imprimantele de retea dupa instalarea diferitelor actualizari, in ciuda faptului ca problema a fost „remediata” cu mai multe patch-uri.

O remediere oficiala este inca in lucru

Desi nu exista inca o remediere oficiala pentru niciuna dintre aceste probleme, Microsoft lucreaza pentru a remedia problemele intr-o actualizare viitoare.

Intre timp, exista solutii pe care sa le incercati daca le intalniti. Oamenii care folosesc versiuni mai vechi ale sistemului de operare Windows, cum ar fi Windows 10 sau Windows Server 2022, pot descoperi ca problemele sunt rezolvate prin instalarea actualizarilor din octombrie.

Instalarea imprimantelor poate esua atunci cand se incearca prin unele conexiuni de retea

Exista rapoarte conform carora dispozitivele care incearca sa se conecteze printr-o conexiune de retea la imprimante nu reusesc din cauza incapacitatii de a descarca si instala driverele necesare.

Mai exact, acest lucru a fost observat la dispozitivele care acceseaza imprimante prin intermediul unui server de imprimare folosind conexiuni HTTP.

O solutie greoaie este sa nu utilizati deloc o conexiune de retea, ci sa va conectati manual la imprimanta sau sa transferati fisierele pe o unitate flash.

Daca aceasta nu este o optiune rezonabila, oricine cu privilegii de administrator (cum ar fi administratorii IT, daca se afla intr-un mediu de birou) ar trebui sa poata forta instalarea driverelor prin copierea driverelor ambalate din alta parte, deoarece doar instalarea automata este afectata in prezent.

Este posibil ca proprietatile personalizate de imprimare sa nu fie furnizate corect clientilor serverului de imprimare

Aceasta nu este o problema cu care va veti confrunta daca utilizati imprimarea in retea standard, dar este posibil ca proprietatile de imprimare sa nu fie furnizate corect clientilor de pe serverele de imprimare.

Printarile in sine nu vor esua, din fericire, dar orice setari de imprimare personalizate nu vor fi aplicate automat, astfel incat rezultatele vor fi ignorate folosind setarile implicite de imprimare.

Din nou, inca nu exista un patch oficial, dar o solutie de solutionare presupune ca cineva cu privilegii de administrator sa instaleze manual driverele de imprimanta sau puteti modifica laborios setarile de imprimare, deoarece doar procesul automat este afectat.

Este posibil ca instalarea imprimantelor prin Internet Printing Protocol (IPP) sa nu reuseasca

Instalarea imprimantelor care utilizeaza IPP a esuat in anumite circumstante.

Din nou, nicio remediere oficiala, dar administratorii pot instala drivere de imprimanta pe client prin copierea driverelor disponibile dintr-o locatie cunoscuta, ca o solutie temporara.

O problema de nerezolvat? Probabil ca nu

PrintNightmare este o problema de cu care ne intalnim de cateva luni, desi problemele de securitate si problemele de compatibilitate nu au ramas consistente.

Microsoft a lansat in mod riguros patch-uri si actualizari pentru a rezolva problemele, dar noi probleme apar dupa patch-uri aparent fara greseala pentru Windows 10.

Desi se pare ca acest lucru ar putea continua pentru totdeauna, este probabil ca Microsoft va acorda o atentie serioasa remedierii problemelor odata pentru totdeauna, mai ales acum ca vedem aceleasi probleme care apar in Windows 11, un sistem de operare care a fost optimizat pentru o securitate imbunatatita fata de sistemele de operare mai vechi ale Microsoft, cum ar fi Windows 10.

Este cu siguranta frustrant pentru cei afectati, dar multe dintre probleme au si solutii temporare, asa ca este putin probabil sa fiti impiedicat sa folositi imprimantele.

Daca aveti indoieli, asigurati-va ca aveti acces la Admin Control asupra dispozitivului dvs. sau aveti pe cineva care sa va ajute in acest sens.