<strong>Tratamentul cu implanturi dentare – care sunt beneficiile si in ce consta procedura?</strong>

Tratamentul cu implanturi dentare – care sunt beneficiile si in ce consta procedura?

Pierderea unuia sau a mai multor dinti este o problema des intalnita, care poate aparea la orice varsta. Motivele pentru care dintii cad pot fi diverse, de la carii, pana la diferite boli precum parodontoza. Insa majoritatea afectiunilor dentare au la baza o igiena necorespunzatoare si lipsa vizitelor la clinica stomatologica.

Daca ai ajuns in punctul in care ai o dantura edentata, cea mai eficienta metoda de a-ti reintregi zambetul este sa apelezi la tratamentul cu implanturi dentare. Specialistii Dental Premier recomanda cu caldura aceasta procedura, care a schimbat vietile a mii de oameni.

Practic, acest tratament consta in niste stalpi mici de titan, zircnoiu sau alt material biocompatibil cu organismul uman, care sunt plasati chirurgical in osul maxilarului pentru a oferi o baza stabila viitorilor dinti definitivi.

implanturi-dentare

Etapele procedurii cu implanturi dentare

Pentru a avea incredere deplina in acest tratament si pentru a beneficia fara retineri de acesta, este esential sa intelegi care sunt etapele prin care vei trece.

Primul pas pentru obtinerea unei danturi complete este sa consulti un dentist pentru a determina daca esti potrivit pentru procedura. In general, pacientii trebuie sa aiba gingii sanatoase si suficient os in maxilar pentru a sustine implantul. In clinicile stomatologice profesioniste, cantitatea prea putina de os nu mai reprezinta o problema, caci se pot efectua proceduri de tip sinus lifting, care maresc volumul de os, astfel incat pacientul sa poata beneficia de tratamentul cu implant.

Odata ce stomatologul a stabilit ca se poate efectua procedura, urmatorul pas este pregatirea maxilarului pentru implant. Aceasta implica de obicei o procedura chirurgicala in care piesa este plasata in osul maxilarului. Implantul este apoi lasat sa se vindece si sa fuzioneze cu osul, perioada de asteptare putand sa varieze intre 2 si 6 luni, in functie de caz. Acest proces cunoscut sub numele de osteointegrare este esential pentru succesul pe termen lung al tratamentului.

Odata ce implanturile dentare au fuzionat cu osul maxilarului, se face o mica incizie in dreptul implantului si se monteaza un conformator gingival, care permite vindecarea estetica a gingiei.

Urmeaza plasarea bontului de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare, iar in laboratorul de tehnica dentara se realizeaza viitorii dinti ficsi care se fixeaza prin cimentare sau insurubare.

Beneficiile extraordinare ale tramentului cu implanturi dentare

Implanturile au mai multe avantaje fata de optiunile traditionale de inlocuire a dintilor, cum ar fi protezele dentare. Acest tratament ofera o solutie permanenta pentru dintii lipsa sau deteriorati, in timp ce arata si functioneaza la fel ca cei naturali.

De asemenea, implantul ajuta la conservarea osului maxilar, care se poate micsora si slabi in timp, atunci cand lipseste un dinte.

In plus, implanturile dentare sunt o solutie rentabila pe termen lung, deoarece pot rezista multi ani cu o ingrijire si intretinere corespunzatoare. Optiunile traditionale de inlocuire a dintelui ar putea avea nevoie de inlocuire sau ajustare in timp, ceea ce duce la costuri in plus.

Daca te lasi pe mana celor mai buni medici din domeniul stomatologiei, cu siguranta te vei bucura din nou de o dantura impecabila. Vino la clinica stomatologica Dental Premier si beneficiaza de tratamente moderne, efectuate de specialisti cu o vasta experienta!