<strong>Afla ce beneficii au cremele pentru psoriazis care contin uree!</strong>

creme psoriazis

Afla ce beneficii au cremele pentru psoriazis care contin uree!

Psoriazisul este o tulburare imunitara cronica, care de cele mai multe ori afecteaza pielea si se manifesta prin aparitia unor pete de culoare rosie, acoperite de scuame, ce provoaca mancarimi. Exista multe produse cu rol in ameliorarea si tratarea simptomelor psoriazisului pe care le poti achizitiona cu sau fara prescriptie medicala.

In categoria celor fara prescpritie medicala regasim: creme psoriazis, unguente si lotiuni. Acestea sunt destinate in special ameliorarii simptomelor formelor usoare ale bolii.

Stratul exterior al pielii se numeste epiderma. Are rol in protectie si previne pierderea apei prin piele. Persoanele cu afectiuni ale pielii, cum este psoriazisul, au in general cantitati scazute ale ureei, ce este un hidratant natural pentru piele. Pentru a combate acest lucru, ureea a fost inclusa intr-o multitudine de produse cosmetice si de ingrjire a pielii.

Ureea este utilizata in special pentru proprietatile sale de hidratare si exfoliere. Cremele pentru psoriazis ce contin uree au urmatoarele proprietati:

Hidrateaza pielea

Ureea este un umectant. Acest lucru inseamna ca pastreaza pielea hidratata prin extragerea apei din straturile mai profunde ale pielii. Aceasta proprietate este necesara pentru cremele ce trateaza psoriazisul.

Calmeaza

Cremele pentru psoriazis ce contin uree au efect analgezic la nivel local si calmeaza iritatiile pielii.

Exfoliaza

Ureea cunoscuta si pentru efectul keratolitic. Aceasta ajuta la reducerea acumularii de piele moarta si reduce descuamarea pielii.

Regenereaza

Datorita efectului exfoliant este stimulata regenerarea pielii.

Ajuta medicamentatia topica

Ureea ajuta si unele medicamente topice (medicamente de uz extern, cu actiune locala), precum unguentele ce contin corticosteroizi si cremele antifungice. Produsele cu aceste ingrediente pot fi achizitionate din farmacii numai cu recomandare medicala.

Pe piata vei gasi mai multe tipuri de creme cu uree, principala diferenta fiind concentratia. Procentul utilizat depinde de afectiunea pe care incerci sa o tratezi.

Creme cu uree mai putin de 10 la suta. Aceste produse actioneaza in principal ca hidratanti, tratand pielea uscata si afectiunile care duc la uscarea pielii.

Creme cu o concentratie intre 10 si 20 la suta. Aceste produse, pe langa hidratare, au si efect exfoliant, keratolitic.

Creme cu o concentratie mai mare de 20 la suta. Acestea au un efect exfoliant puternic.

Aparitia psoriazisululi are mai multe cauze:

  • Poate fi mostenit. Psoriazisul apare frecvent la membrii aceleiasi familii, insa modul in care transmiterea are loc nu este clar;
  • Infectii. Acestea sunt adesea implicate in aparitia psoriazisului la nivelul pielii. Bacteriile, in special streptococii, sunt cele mai frecvente cauze a cresterii probabilitatii de aparitie a bolii;
  • Stresul. Acesta afecteaza sistemul imunitar, facand corpul vulnerabil la actiunea infectiilor;
  • Medicamente. Unele medicamente pot fi responsabile pentru activarea simptomelor.

Psoriazisul este o afectiune cronica pentru care nu a fost gasit un tratament care sa o vindece complet. Cu rabdare, persistenta si management atent a tratamentului, simptomele pot fi controlate astfel incat viata de zi cu zi sa nu iti fie afectata.

Tis Farmaceutic iti vine in ajutor cu produse special concepute pentru amelioararea simptomelor psoriazisului, cum sunt cremele si samponul. Acestea contin ingrediente cu prioritati keratolice, emoliente si hidratante, fiind destinata ingrjirii pielii uscate si acoperite cu scuame.