<strong>Este telecomanda universală potrivită pentru orice televizor?</strong>

Este telecomanda universală potrivită pentru orice televizor?

Este telecomanda universală potrivită pentru orice televizor?

Când auzim de telecomandă universală ne gândim că vom putea controla cu ea orice televizor. În realitate telecomenzile universale pot să controleze aproape orice televizor. Sunt mai multe variabile care intră în joc în momentul în care înlocuim telecomanda originală a dispozitivului cu telecomanda universală.

Prima dată ne vom lovi de codul unic care va trebui trimis spre televizor. Codurile sunt oferite de producători în cărţile tehnice ale telecomenzilor, de cele mai multe ori, însă nu pentru toate modelele de televizoare. De exemplu, dacă avem un model vechi de televizor smart sau non-smart s-ar putea să nu avem un cod pentru el, care să meargă folosit cu o telecomandă universală modernă, mai nouă.

Este telecomanda universală potrivită pentru orice tip de televizor?

Da, telecomanda universală va merge cu televizorul, indiferent de brand, dacă are senzor infraroşu, nu trebuie să fie de la acelaşi brand. Însă comenzile date de la ea spre tv vor funcţiona doar dacă avem codul corect şi codul e recunoscut mai apoi şi de telecomandă, e acceptat şi e acceptată şi telecomanda.

Unele telecomenzi universale de la branduri de top se lauda cu peste 270.000 de dispozitive pe care vor merge, de la peste 6.000 de branduri. Deci cifrele sunt limitate, nu toate cele câteva milioane de televizoare vândute peste tot în lume vor funcţiona neapărat cu o telecomandă universală.

Cum pot fi folosite telecomenzile universale?

Din fericire, telecomenzile universale pot fi folosite atât la televizoare „clasice” LED, cât şi la cele smart, indiferent de sistemul de operare instalat pe ele. Ele pot fi achiziționate de pe telecomandauniversala.ro. La televizoarele non-smart mai vechi s-ar putea să ai nevoie de căutări pe Internet că să găseşti coduri corecte şi compabile cu diferite telecomenzi universale.

O telecomandă universală va fi potrivită, în teorie cel puţin, pentru orice televizor, singura condiţie fiind că brandul sau şi modelul, seria să să se regăsească în lista oferită de producătorii telecomenzilor. Nu ai brandul în listă, nu ai nici codul aferent, deci telecomanda va fi inutilă şi vei avea nevoie de una originală compabilă cu modelul de televizor deţinut, luată de la producătorul sau.

Ca să te asiguri că vei cumpăra o telecomandă universală care îţi va fi utilă este bine să ai la îndemână cartea tehnică şi să vezi toate detaliile legate de model şi de anul fabricaţiei, de tehnologiile folosite la construirea sa. Doar după ce consulţi şi lista cu televizoare, branduri, modele pe care va merge telecomanda o vei putea cumpăra fără griji şi vei avea o experienţă excelentă garantată cât o utilizezi.