Cum se intretine un acoperis de tigla metalica?

tigla metalica

Cum se intretine un acoperis de tigla metalica?

Atunci cand vorbim despre un acoperis realizat din tigla metalica, nu vorbim despre un acoperis greu de intretinut, insa ca absolut orice tip de acoperis si acesta trebuie sa fie intretinut cu atentie, astfel ca despre acest lucru urmeaza sa vorbim pe parcursul acestui articol.

Cum se intretine un acoperis de tigla metalica?

Se pare ca verificarea unui acoperis realizat din tigla metalica trebuie sa se realizeze o data la 6 luni, recomandandu-se in special ca aceasta verificare sa se faca inaintea debutului iernii. Odata verificat cu atentie acoperisul, trebuie sa treceti si la observarea posibilelor probleme destinate la interior. Odata decoperite probleme exterioare sau interioare, trebuie sa fiti constienti de faptul ca acoperisul are nevoie de anumite reparatii, sau chiar e nevoie sa terci la inlocuirea sistemului de invelire.

Ba mai mult, trebuie sa acordati suficiente atentie si jgheaburilor sau burlanelor, pentru ca daca veti observa faptul ca acestea s-au blocat, isi poate face aparitia coroziunea. Aceste suprafete trebuie sa fie bine curatate cu ajutorul unei perii si cu ajutoul unui jet de apa sub presiune. Impuritatile descoperite in aceste zone vor putea sa fie date la o parte doar daca ne vom folosi de niste detergenti speciali.

Nu in ultimul rand, clatirea tebuie sa porneasca de la coama acoperisului, trecand apoi la jgheaburi, insa numai dupa ce detergentul a fost lasat pentru a actiona o anumita perioada de timp. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca daca veti folosi substante nepotrivite, riscati sa distrugeti iremediabil stratul de acoperire.

Asadar, principalele sfaturi pentru a putea intretine un acoperis de calitate ar fi:

Verificati periodic acoperisul, indiferent de anotimpul in care ne aflam si de conditiile meteo. Trebuie sa va asigurati de faptul ca acoperisul din tigla metalica se afla in stare buna, fara a prezenta infiltratii sau murdarie.

Pentru a curata acoperisul din tigla metalica Bilka, trebuie sa ealegeti cele mai bune materiale si substante, deoarece alte substante vor dauna destul de serios acoperisului tau.

Ba mai mult, pentru a face o verificare a acoperisului, trebuie sa alegeti cei mai buni mesteri, mesteri care sa stie ce au de facut si sa nu cauzeze mai mult rau acoperisului tau.

Totodata, trebuie sa oferi o mare atentie infiltratilor. Odata descoperite acestea, trebuie sa actionezi imediat, pentru ca in caz contrar, problemele vor fi si mai grave. Trebuie sa gasiti sursa ce cauzeaza infiltratiile, iar apoi sa treceti la reparatia acoperisului.