Cum pregatesti parchetul pentru raschetare?

raschetare parchet

Cum pregatesti parchetul pentru raschetare?

Renovarea parchetului este destul de posibila. Principalul lucru este sa urmezi anumiti pasi in conformitate cu recomandarile specialistilor.

Ce trebuie sa faci?

Uneori este convenabil sa freci sau sa lustruiesti parchetul fara a indeparta mobilierul, dar este mai bine sa faci toata munca intr-o camera goala: in primul rand, mobilierul poate fi atins si deteriorat, iar suprafetele descoperite, vor aparea inestetic.

Pentru inceput, podeaua si intreaga camera trebuie sa fie pregatite pentru lucrare. Dupa cum s-a mentionat deja, este mai bine sa scoti mobila complet si sa indepartezi plintele. Plintele sunt deseori indepartate, mai ales daca sunt foarte vechi. Daca exista o stare satisfacatoare a podelei, munca pregatitoare va consta in adancirea si intarirea cuielor cu care se fixeaza matritele.

Daca sunt fixate corespunzator, va ajuta la prevenirea defectiunii bruste a masinii de raschetare parchet. Suprafata podelei este curatata temeinic de murdarie si indepartata.

Cand utilizezi o rascheta, este important sa verifici compatibilitatea cablurilor de sarcina cu puterea dispozitivului, precum si usurinta de intretinere a acestuia.

Indicatorul obisnuit de putere al unor astfel de scule electrice de la 1 la 2,5 kilowati.

Daca exista locuri in care barele nu sunt sigure, acestea trebuie indepartate complet, curatate in locul in care au fost atasate si apoi inlocuite cu altele noi.

Parchetul care scartaie inainte de lucru poate fi, de asemenea, indepartat. Dupa cum stii, placile incep sa scartaie, pe masura ce lemnul imbatraneste si se usuca treptat. Pentru ca lemnul sa nu se mai crape, intre placi trebuie sa se ataseze cuie subtiri care sunt astupate in unghiuri diferite.

Daca exista mai multe goluri minore in parchet intre scanduri, trebuie pregatite in prealabil aschii subtiri, de preferinta din acelasi tip de lemn. Acestea trebuie tratate cu adeziv dintr-o parte si cealalta si plasate in fanta. Cand lipiciul se usuca, restul placii, care iese deasupra nivelului general al solului, este pur si simplu taiat.