Avantajele principale oferite de tigla metalica

tigla metalica Bilka

Avantajele principale oferite de tigla metalica

Acoperisurile din tigla sunt realizate pentru o protectie superioara fata de ploaie si sunt realizate, in mod traditional, din materiale precum teracota si tabla. Totodata, se folosesc si materiale moderne precum betonul, metalul si plasticul si ceramica.

Acoperisurile din tigla metalica, denumita si tabla tip tigla, sunt cautate in zonele in care piata cere fiabilitate, numeroase modele, toate la un pret acceptabil. Fiind mai usoare decat placile din beton sau lut, placile din metal se pot manevra mai usor- asadar sunt costuri mai mici la transport, se instaleaza repede si performeaza foarte bine indiferent de conditiile meteo nefavorabile.

Avantaje oferite de tigla metalica:

 • Fiabilitate si durabilitate – un prim avantaj al acestui tip de tigla este reprezentat de faptul ca apa nu se poate infiltra, prezinta o etanseitate foarte buna si sunt rezistente la intemperiile naturii si mucegai. Un acoperis instalat corect este foarte probabil sa reziste atat timp cat si casa o face. Sunt companii producatoare de tigla metalica ce ofera garantii de peste 30-40 de ani.
 • Facilitatea instalarii – greutatea, mai mica(4,5kg/mp) decat a altor tipuri de tigla, usureaza procesul de instalare. Se fixeaza repede cu suruburi cu filet pe structura de sipci si contrasipci din lemn.
 • Material ignifug – in cazul in care casa este plasata intr-o zona in care, in mod obisnuit, izbucnesc incendii, tigla metalica este alegerea propice.
 • Cost scazut de mentenanta – odata ce s-a investit intr-un acoperis din tigla metalica, acesta nu necesita nimic mai mult decat cateva mici lucrari de intretinere, necesare dupa depunerile de praf si impuritati dupa incheierea unui anotimp.
 • Reciclabil – in proportie de 100%.
 • Pret mic – sunt disponibile numeroase variante, pentru toate buzunarele. Chiar si pentru o varianta mai buna de tigla metalica, nu vei plati cat pentru varianta ceramica.
 • Izolare fonica – ploaia sau grindina nu determina un zgomot prea mare.
 • Greutatea scazuta a materialului – reprezinta un avantaj in cazul nefast al unui cutremur de magnitudine mare. In momentul de fata, inginerii specializati in acest domeniu cauta solutii optime de acoperis, care sa nu reprezinte un pericol iminent in cazul unui cutremur de peste 7 pe scara Richter.

Dezavantaje

 • Termoizolare deficitara – in anotimpurile calde, temperatura acoperisului ajunge pana la 80 de grade, influientand negative temperatura din interiorul casei.
 • Decolorare – datorita intemperiilor naturii (ploaie, vant, grindina, zapada, inghet) acoperisul are de suferit in timp.
 • Ventilatie slaba – structura acoperisului va avea de suferit in urma condensului.

In concluzie, cantarind atat avantajele, cat si dezavantajele, un acoperis din tigla metalica poate fi solutia ideala in ceea ce priveste raportul calitate-pret.

Multitudinea de avantaje trebuie luata in calcul la alegerea tipului de acoperis, iar dezavantajele trebuie corectate prin alegerea unor materiale de calitate superioara si printr-o manopera realizata de profesionisti.