Hyundai va lansa taxiuri zburătoare cu cinci locuri în 2028

Hyundai va lansa taxiuri zburătoare cu cinci locuri în 2028

Hyundai va lansa taxiuri zburătoare cu cinci locuri în 2028

Producătorul de automobile a avut în arsenal său de-a lungul timpului o gamă de mașini destul de impresionante, cum at fi Ioniq Electric, considerat un rival pe măsura modelelor lansate de Tesla. Dar să te aventurezi în lumea automobilelor fără emisii nu este suficient pentru Hyundai. Potrivit unui raport publicat pe thecars.ro, producătorul coreean vrea să ducă tehnologia la cu totul și cu totul alt nivel.

Planurile companiei de a lansa mașini zburătoare pare să se concretizeze tot mai mult de la an la an. Mașina zburătoare câștigă teren în Europa, iar primul model de taxi zburător la sfârșitul anului trecut, iar acum Hyundai a anunțat că primul taxi zburător va efectua prima cursă de pasageri în 2028.

Producătorul își va lansa afacerea cu taxiuri zburătoare sub marca Supernal, companie cu sediul în SUA. Compania speră că prima sa mașină zburătoare cu propulsie electrică va ajuta la atenuarea traficului urban. Supernal lucrează, de asemenea, la dezvoltarea unei tehnologii avansate de mobilitate aeriană (AAM) pentru a contribui la promovarea ideii de mașini zburătoare la scară largă.

Supernal a mai lucrat cu Urban-Air Port, un startup din Marea Britanie care își propune să deschidă un centru de aterizare eVTOL până în 2028. Infrastructura este esențială pentru succesul acestor planuri ambițioase. Evoluția industriei tech din ultimii ani ne-a demonstrat să se poate realiza orice. Dacă până acum, mașinile zburătoare reprezentau o tehnologie creată doar prin efecte speciale, în următorii ani am putea aduce mai aproape de realitate acest univers ficțional.