La ce ajuta injectarile cu botox?

La ce ajuta injectarile cu botox?

Femeile care doresc sa se simta atragatoare indiferent de varsta si sunt dispuse sa investeasca pentru a-si recapata elasticitatea pielii au ocazia sa isi indeplineasca aceste obiective cu ajutorul unei injectari cu botox. La ora actuala chiar si barbatii sunt din ce in ce mai deschisi sa isi corecteze micile defecte si sa investeasca mai mult in propriul aspect. Un corp atragator si o privire tanara pot cuceri mai multe inimi si pot face o impresie excelenta inca de la primul contact.

Ridurile de expresie devin greu de mascat dupa o anumita varsta, mai ales daca tenul a fost expus unor factori de mediu nocivi sau organismul a suferit diverse traume. Pentru a remedia imperfectiunile lasate de trecerea timpului, foarte multe femei apeleaza cu incredere la sfaturile specialistilor si nu ezita sa incerce sa urmeze un tratament pentru ridurile de expresie.

Tratamentul injectabil cu toxina botulinica consta in injectarea unui miorelaxant care are o actiune periferica si va bloca impulsurile nervoase. Efectul botoxului asupra pielii consta astfel intr-o paralizie care asigura stergerea ridurilor si poate fi corectata in functie de nevoile pacientei.

Paralizia este temporara si totodata reversibila, ceea ce permite atat medicului specialist, cat si pacientei sa evalueze rezultatele obtinute si sa intervina in functie de propriile nevoi. Din fericire pentru pacienta aceasta procedura nu prezinta niciun risc si este foarte usoara. Nu se va aplica nicio anestezie, iar pacienta se va recupera foarte repede. Astfel, primele rezultate sunt vizibile de la primele 4 zile si tenul se va adapta cu usurinta la noua substanta.

Botoxul poate fi injectat atat pentru a corecta ridurile de expresie de la nivelul sprancenelor, cat si pentru a le umple pe cele frontale sau de la nivelul ochilor. Totodata, botoxul poate ajuta si la umplerea ridurilor de la nivelul zonei cervicale.

O injectare cu botox dureaza doar 15 minute si in mai putin de 2 ore pielea se va recupera. Interventia se face fara anestezie, iar pacienta nu trebuie internata.

Toxina botulinica este o varianta excelenta si pentru tratamentul impotriva transpiratiei de la nivelul palmelor sau al axilelor. Dupa primele 3 zile pacientele se vor putea bucura de primele rezultate, insa fiecare pacienta este diferita si in unele cazuri poate dura o luna pana la aparitia acestora.

Botoxul nu este indicat persoanelor care sufera de alergii la botox sau la albumina, sunt diagnosticate cu sindromul Eaton Lambert sau prezinta diverse infectii in zona in care urmeaza sa se efectueze injectarile. Consumul de antibiotice trebuie intrerupt inainte de interventie, iar pacientele care sunt insarcinate sau alapteaza nu au voie sa faca o astfel de operatie.

In anumite situatii se poate intampla ca toxina botulinica sa se raspandeasca in jurul locului in care a fost injectata si sa genereze astfel dificultati la inghitire sau de respiratie. Sansele ca aceste reactii sa apara sunt foarte mici, insa depind foarte mult de antecedentele medicale ale pacientului si de experienta medicului specialist. Printre reactiile adverse care pot aparea dupa injectarea cu botox se numara durerile de cap, slabiciunile musculare sau edemuri localizate.

Se pot face mai multe injectari, insa trebuie sa existe un interval de trei luni intre acestea. Efectele injectarilor rezista in timp, insa fiecare pacient este diferit si astfel trebuie discutat in functie de caz daca este nevoie de o sesiune aditionala dupa primele luni sau daca efectele vor fi de durata mai lunga.

Pentru a afla mai multe informatii despre botox pret si pentru a planifica o injectare cu botox, puteti apela la Clinica Estet. Specialistii coordonati de Dr. Eugen Turcu au suficienta experienta in domeniu si sunt pregatiti sa va ofere toate recomandarile pentru a incepe demersurile si pentru a va corecta imperfectiunile.