Cât de utilă este mașina de tocat? 

Cât de utilă este o mașină de tocat 

Cât de utilă este mașina de tocat? 

Fiecare bucătăreasă are în arsenal diverse electrocasnice și unelte de care se folosește pentru a da viață farfuriilor. Un dispozitiv de nelipsit este mașina de tocat, care poate mărunți carnea, legumele sau alte alimente ce necesită tocate din diverse motive.

Cu siguranță ești familiară cu un astfel de echipamente și accesorii pentru bucătării profesionale, deoarece o vedeai pe bunica sau mama ta că se folosesc de ele pentru a prepara bucatele de sărbători.

Mașina de tocat electrică sau manuală – ce să aleg?

Pe piață vei găsi atât mașini de tocat manuale, cât și electrice. Ambele variante sunt extrem de folositoare deoarece salvează timp. Mașina de tocat carne electrică este mai fiabilă și mai simplă de folosit. Nu vei depune niciun fel de efort precum în cazul celei manuale. 

În schimb, mașina de tocat carne manuală are dimensiuni reduse. Ea poate să fie fixată direct de masă, cu ajutorul unor prinzători. Este un instrument esențial pentru orice bucătărie adevărată. Însă, este nevoie să depui efort pentru a tocat carnea.

Vine cu diferite tipuri de accesorii, diverse site. Le vei găsi de cele mai multe ori sub prețul de 100 de lei. În altă ordine de idei, mașinile de tocat electrice au dimensiuni relativ reduse. Tot ceea ce trebuie să faci este să pornești motorul, care se va ocupa de tocatul cărnii de unul singur.

Prețurile lor sunt mai ridicate, începând de la 200 – 300 de lei. Totul depinde de:

  • capacitate;
  • puterea motorului;
  • accesoriile incluse;
  • consumul.

Sfaturi de eficientizare a utilizării mașinii de tocat carne

Dacă ești fanul burgerilor, cârnaților sau a altor tipuri de preparate realizate din carne tocată, atunci o mașină de tocat carne nu poate să lipsească din dotarea bucătăriei tale. Însă, pentru a o folosi cât mai eficient cu putință, este nevoie să te asiguri că urmezi toate sfaturile.

  • Folosește carnea rece

Înainte de a începe să toci, trebuie să te asiguri că preparatele sunt suficient de reci. Dacă nu vei folosi carne rece, ea s-ar putea bloca și va înfunda mașina de tocat carne.

În cazul în care folosești carne grasă, atunci este crucial să nu uiți de acest mic sfat atât de important. Carnea va fi mai igienică. Așadar, mai întâi de toate, bagă carnea la frigider pentru câteva ore.

Inclusiv o jumătate de oră poate să facă diferența. Acest lucru te va ajuta să lucrezi cu mașina de tocat mai ușor și mai eficient ca niciodată. Pentru a obține cea mai mare performanță, la rândul ei și mașina ar trebui să fie rece.

  • Toacă carnea corect

Indiferent de tipul de carne pe care-l folosești, este foarte important să o toci corect. Acest lucru se va stabili în funcție de tipul de mâncare pe care vrei să-l pregătești. Așadar, planifică din timp rețeta pe care vrei să o pregătești.

  • Pregătește carnea înainte de tocare

Pentru a evita în totalitate orice fel de probleme și să te asiguri că totul va merge ca uns, asigură-te că ai fâșii suficient de subțiri pentru a fi tocate. O lungime corectă ar fi de la 3-5 cm.

Așadar, pregătește carnea cu fâșii subțiri, apoi pune-o la frigider pentru câteva minute. Acum este gata de a fi tocată.

  • Repetă procesul de tocare

Carnea tocată excelentă nu este tocată doar o dată, ci de mai multe ori, mai ales dacă intenționezi să creezi hamburgeri sau chifteluțe de casă delicioase. Cu cât carnea este mai bine tocată, cu atât are un gust și o textură mai bună.

  • Joacă-te cu condimentele în mașina de tocat

Dă gust cărnii tocate cu ajutorul condimentelor. Nu le evita, niciodată nu sunt prea multe. După ce ai tocat carnea de mai multe ori, pune condimentele, usturoiul sau ceapa și amestecă bine întreaga compoziție.

Amestecă foarte bine pentru a obține o aromă perfect distribuită în toată carnea. Este foarte important, deoarece atunci când o vei prepara, nu vor exista porțiuni fără gust.

Mașinile de tocat sunt printre cele mai utile echipamente HoReCa de care se poate folosi orice gospodină pentru a îndeplini dorințele culinare ale familiei. Ele se folosesc de mulți ani și niciodată nu au fost negate avantajele sale.