De ce este important sa fii prudent in mediul online

De ce este important sa fii prudent in mediul online

Mediul online este un spatiu in care iti poti crea o identitate de la 0, iar oamenii sa te aprecieze pentru ceea ce esti de fapt. Retelele de socializare cele mai urmarite, cu cel mai mare public si numar de conturi, au inceput sa fie un adevarat punct de referinta si pentru angajatori sau persoanele care vor sa afle cateva lucruri despre tine. Poti oricand strica o parere a unui om despre tine, doar postand ceva gresit pe o retea de socializare sau doar urmarind anumite lucruri sau persoane care pot spune multe lucruri despre tine. Personal, am o grija deosebita de aparenta mea in mediul online, iar acest lucru nu se intampla doar pentru ca sunt oarecum o persoana publica prin ceea ce fac in ultimii ani.

Am citit de-a lungul timpului foarte multe articole legate de persoane care nu sunt deloc prudente cu mediul online si care au avut de suferit din urma acestui fapt.

Consider ca cel mai bun mod in care poti folosi aceasta retea de socializare este prin a promova munca ta, domeniul tau de activitate, business-ul tau. De exemplu, daca detii un magazin online pe care vinzi anumite produse, ar fi de mare folos sa distribui in grupurile de specialitate de pe FaceBook mai multe link-uri, pentru ca acolo se afla publicul si nu stii cum apar cateva achizitii fara ca macar sa te astepti asta. Interesant este ca puteti vedea si cati oameni s-au dus cu mouse-ul pe materialul tau.

As recomanda distribuirea unor astfel de materiale pe retelele de socializare si pentru ca au tendinta mare de viralizare, iar publicul care va interactiona cu afacerea ta va fi destul de numeros. Personal fac multe campanii de promovare in mediul online, am si o echipa care sa viralizeze ceea ce distribui si lucrurile se construiesc foarte usor. De aceea, consider ca FaceBook-ul este mai mult pentru business decat pentru ceva personal.