De Ce Este Bine Să Primeşti Comentarii

De Ce Este Bine Să Primeşti Comentarii

Salut, atunci când primeşti cât mai multe comentarii pe blog-ul tău, în mod normal te bucuri enorm, însă ştiai că este şi o parte mult mai benefică decât acea bucurie de a fi comentat? Dacă nu ştiai, te invit să urmăreşti acest articol şi să înţelegi de ce este bine să ai cât mai multe comentarii la un articol. Într-un alt articol o să-ţi vorbesc şi despre cum să primeşti cât mai multe comentarii pe blog-ul tău. Dar până atunci, haide să-ţi spun beneficiul major pe care-l ai atunci când articolele tale primesc un comentariu nou.

Reţine că nu toate comentariile sunt chiar aşa de bune, cele mai bune comentarii sunt cele relevante articolului tău, cele care aduc îmbunătăţiri articolului, care pun întrebări şi care au nelămuriri în legătură cu subiectul tratat de tine. Mai reţine că şi doar cu un singur vizitator îţi poţi îmbunătăţii un articol foarte mult, acel vizitator poate aduce o îmbunătăţire sau îţi poate adresa o întrebare mai complexă, tu îi vei răspunde şi este foarte probabil ca şi el să-ţi răspundă şi să vină cu noi întrebări, deci te-ai ales probabil cu un număr de cuvinte apropiat de articolul scris de tine pe pagina respectivă. Da, este de ajuns şi un singur vizitator pentru ca articolul tău, şi totodată blog-ul tău, să fie mai mult sau mai puţin OK în ochii lui Google. Deci, invităţi cititorii să comenteze, să interacţioneze cu articolele.

Astăzi majoritatea comentariilor sunt scrise doar pentru a primii comentatorul un BackLink pe site-ul sau blog-ul pe care-l deţine, sau, pur şi simplu oferă un serviciu de comentarii pe blog-uri şi din acele comentarii el câştigă o sumă de bani. Dar să revin la subiectul principal, comentariile relevante sunt foarte bune pentru blog-ul tău, pentru că, practic, pagina articolului comentat primeşte un update, primeşte conţinut nou, ceea ce este foarte bine, Google vede o mişcare acolo şi tratează blog-ul, dar şi articolul cât mai bine. Mai jos vreau să-ţi dau un exemplu mai mult decât util care te va convinge că ceea ce îţi spun este cât se poate de adevărat.

Probabil îl ştii pe cel mai citit blogger din România și ai văzut că marea majoritate din articolele lui nu sunt lungi, dar totuşi este în topul bloggerilor români. Treaba este simplă, el având un număr foarte mare de cititori, are şi destui comentatori. Acei comentatori întăresc calitatea articolului scurt postat de el, acei comentatori aduc ceva nou articolului şi Google iubeşte lucrul ăsta la un blog. De asemenea şi informaţiile pe care le oferă sunt de calitate, împachetează un articol care poate fi dezvoltat mult mai mult, în ceva foarte scurt, cum se spune pe la noi prin România, scurt şi la obiect, multora nu le place să citească articole lungi, iar el a profitat de acest lucru cum trebuie, însă, cum ziceam şi mai sus, îl ajută şi comentatorii să se menţină bine în ochii lui Google.
Sper doar să-ţi fie de folos acest articol şi să te gândeşti puţin la ceea ce am scris mai sus. Gândeşte logic, nu te oblig să crezi cuvintele ce tocmai le-am scris. Gândeşte! Şi mai ales, acţionează cumva!