<strong>Cum sa iti dai seama ca gardul tau trebuie inlocuit</strong>

Cum sa iti dai seama ca gardul tau trebuie inlocuit

Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil ca nu te gandesti foarte des la gardul tau. Dar daca ai observat ca gardul arata destul de rau din cauza uzurii sau pentru ca este deja destul de vechi, ar putea fi timpul sa incepi sa te gandesti sa il inlocuiesti. Un specialist in domeniu te poate ajuta sa alegi tipul potrivit de gard pentru casa si proprietatea ta si, de asemenea, te poate ajuta la instalare. Asadar, de unde stii cand este timpul sa iei un gard nou?

Cat dureaza un gard?

In medie, un gard dureaza intre 10 si 20 de ani, dar exista o serie de factori care pot afecta durata. Soarele, ploaia, zapada si vantul iti pot afecta gardul, iar daca acesta nu este intretinut corespunzator, nu va dura la fel de mult cum ar trebui. Majoritatea oamenilor nu stiu ca isi pot trata gardul cu substante chimice pentru a-l face sa reziste mai mult si sa arate mai bine. Dupa cum am mai spus, este important sa contactezi un specialist in constructii si instalari de garduri, astfel incat acesta sa iti poata oferi un raspuns sincer daca ai nevoie de un gard nou si ce varianta de gard ar fi mai benefica proprietatii tale.

​Semne ca gardul ar trebui inlocuit:

Un gard deteriorat poate fi o adevarata problema, deoarece prezinta un pericol pentru siguranta. Daca observi ca gardul tau arata foarte rau din cauza uzurii, ar putea fi timpul sa cumperi unul nou. Iata cateva dintre semnele ca ai nevoie de un gard nou:

  • gardul este atat de deteriorat de vant, ploaie sau zapada incat aproape sau deja s-a rupt;
  • gardul este inclinat sau lasat;
  • stalpii gardului sunt putreziti sau instabili;
  • exista scanduri sparte sau lipsa.

​Tipuri de garduri de luat in considerare

Exista o serie de stiluri diferite de garduri noi din care sa alegi. Daca nu esti sigur ce stil ar fi mai potrivit pentru proprietatea ta, vorbeste cu un specialist. De asemenea, specialistul te poate ajuta la instalare, astfel incat sa nu iti faci griji pentru nimic. Iata cateva dintre cele mai apreciate stiluri de garduri noi:

Gardurile din lemn – Sunt o alegere populara, deoarece vin intr-o varietate de stiluri si culori. De asemenea, sunt relativ accesibile si pot dura multi ani daca sunt intretinute corespunzator.

Gardurile din aluminiu – Cu un gard din aluminiu, un material cu calitati extraordinare atunci cand vine vorba de protectie impotriva coroziunii, stii ca ai facut o alegere excelenta. Acesta prezinta o rezistenta mare la intemperii, se bucura de rezistenta mecanica si poate fi intretinut destul de usor.

Gardurile din fier forjat – O alta optiune buna ar fi gardul din fier forjat, care si el vine intr-o gama mare de stiluri si culori. Este bine cunoscut faptul ca fierul forjat este durabil, de lunga durata si, prin urmare, perfect pentru proprietarii de case care doresc ceva ce sa dureze multi ani.