Cum alegem nisipul pentru constructii

nisip de vanzare

Cum alegem nisipul pentru constructii

Multe persoane se intereseaza de aspectul nisipului in cerea ce priveste construtiile. Este important asadar sa tineti cont de mai multe lucruri si sa alegeti nisipul cel mai potrivit pentru nevoile voastre. De asemenea, va mai puteti gandi si la aspectul legat de serviciul de transport nisip atunci cand alegeti un nisip de cea mai buna calitate.

Cum alegeti nisipul ideal pentru ceea ce aveti nevoie?

Un lucru de care trebuie sa va interesati il reprezinta calitatea nisipului pe care il alegeti. Nisipul spalat este cel de care trebuie sa va interesati, acesta fiind cel mai calitativ. Inainte de a fi folosit efectiv in procesul de cosntructie, nisipul trebuie sa fie ciuruit. Acesta se obtine prin macinarea pietrei brute din cariere. De asemenea, el mai poate fi colectat si din albiile raurilor, de aceea trebuie sa aveti in vedere aceste lucruri. Nisipul trebuie sa prezinte o granulatie de maxim 7mm.

Nisipul are o granulatie diferita care poate fi clasificata usor si anume nisip mare, mijlociu, mic, fin, dar si praf. In functie de granulatia aceasta, el poate fi ales foarte usor. Nisipul trebuie sa indeplineasca unele conditii esentiale pentru a fi folosit in constructii. Acesta trebuie sa fie cat mai aspru la atingere si efectiv sa se auda un scartait atunci cand este luat intre degete. De asemenea, tineti cont si de faptul ca nisipul ales sa fie unul cat mai curat si lipsit de corpuri straine. El nu trebuie sa aiba o culoare rosiatica, iar in ceea ce priveste sarea aflata in componenta acestuia, ea sa nu depaseasca 2%.

In constructii, nisipul trebuie neaparat cernut, astfel incat sa se evite introducerea impuritatilor. Este necesara o anumita granulare a nisipului pentru ca acesta sa ajunga cat mai curat si sa nu existe posibilitatea ca sa prezinte impuiritati. Este asadar important sa tineti cont de toate aceste aspecte importante.