Care sunt echipamentele HoReCa esentiale pentru deschiderea unui bar?
In cazul in care prima (sau urmatoarea) dumneavoastra idee de afacere este sa investiti in deschiderea unui bar, nu putem decat sa va felicitam, intrucat o astfel de unitate din domeniul ospitalitatii se numara printre cele mai apreciate si populare in randul romanilor, mai ales cei din generatiile tinere, active din punct de vedere profesional si potente din punct de vedere financiar. Astfel, veti beneficia de un vad comercial considerabil, care se va traduce in recuperarea rapida a sumelor cheltuite initial, precum si de profituri si succes pe termen scurt, mediu si lung.
Bineinteles, pentru asigurarea unor preparate de calitate, pastrate in conditii ideale, aveti nevoie de echipamente HoReCa de top. Un furnizor cu adevarat profesionist si cu o experienta indelungata in domeniu, asa cum este Fresco Expert, care sustine inovatia in bucatariile localurilor din Romania inca din anul 1992, pune la dispozitia partenerilor sai produse provenite exclusiv de la branduri recunoscute la nivel international. Prin urmare, aveti garantia fiabilitatii, usurintei in folosire, performantelor si duratei de viata a acestora, fara necesitatea unor interventii repetate pentru mentenanta si reparatii. Fara alte introduceri, iata, pe scurt, ce aparate va sunt extrem de utile:
Echipamente HoReCa de bar
1. Vitrina de bauturi. Aceste echipamente HoReCa au un dublu rol: in primul rand, servesc la pastrarea bauturilor la temperatura ideala pentru consum imediat, iar, in al doilea rand, afiseaza produsele intr-o maniera eleganta si imbietoare;
2. Vitrina calda/rece de expunere. Ele indeplinesc aceleasi roluri, fiind insa destinate produselor alimentare. Dispun de umiditate controlata, temperatura pozitiva, geamuri frontale drepte sau curbate, iluminare interioara si spatii suplimentare de depozitare;
3. Masina de spalat vase si pahare. Aceste echipamente HoReCa va vor ajuta sa obtineti vesela si pahare impecabile in cel mai scurt timp, consumul de energie electrica ramanand redus chiar si in conditiile unei productivitati record;
4. Masina de lustruit pahare si tacamuri. Pentru un luciu suplimentar, aveti nevoie inclusiv de masini de lustruit pahare si tacamuri, utilaje care folosesc un proces igienic si rapid, micsorand timpul necesar uscarii;
5. Masina de cuburi de gheata. In orice anotimp, un asemenea aparat isi va dovedi utilitatea intr-un bar, permitand realizarea de cocktail-uri delicioase „pe banda rulanta”. Masina functioneaza pe aer sau apa si poate produce cuburi, fulgi sau gheata granulata;
6. Mixer, blender profesional. Intr-un local precum un bar, mixerele si blenderele se folosesc mai ales pentru pregatirea de smoothie-uri, piureuri, amestecuri de sosuri, supe etc. Fiind profesionale, ele au, pe langa un randament crescut, si protectii pentru o functionare silentioasa;
7. Dispenser si dozator de bauturi. In oferta Fresco Expert, se gasesc modele pentru bauturi reci (cocktail-uri, milkshake-uri), calde (ciocolata, lapte, vin fiert, ceai fierbinte), granita, creme de gheata etc. Ele sunt foarte usor de folosit si de curatat si au o capacitate mare;
8. Storcator de citrice. Electrice sau automate, ele asigura separarea sucului si deseurilor (resturilor), putand procesa chiar si pana la 25 de portocale pe minut! Preturile lor variaza de la 2-300 de lei la maximum 8-9.000 de lei (cele mai performante);
9. Pannini grill de contact. Aceste dispozitive sunt foarte utile pentru gustari, pregatirea si incalzirea painii, fiind dotate cu placi din fonta, pentru un transfer ideal de caldura, si putand genera temperaturi de pana la 300 de grade Celsius;
10. Modul refrigerat de bar. Nu in ultimul rand, aceste echipamente HoReCa au si ele un dublu rol, fiind utilizate pentru pentru depozitarea butoaielor de bere si servirea din ele. Capacitatea lor variaza de la 2 pana la 8 butoaie de 50 de litri fiecare.