Carbohidrati buni si rai

Carbohidrati buni si rai

Cand vine vorba de alimentatie, este important sa fim cumpatati si sa nu facem exces la nicio masa. O alimentatie sanatoasa ne poate scuti de foarte multe neplaceri si chiar boli care pot aparea de la foarte multe grasimi sau carbohidrati nesanatosi. Pe langa programul pe care trebuie sa-l respectam atunci cand vine vorba despre alimentatie, adica de 3 ori pe zi, eventual cu ceva gustari intre mese, trebuie sa bem si minim 2 litri de apa pe zi si sa nu mancam la ore foarte tarzii din noapte, asa cum obisnuim o mare parte dintre noi.

Asadar, o sa incerc sa fac o paralela intre tipuri de carbohidrati buni si rai pentru a intelege mai bine diferenta:

1. Orez sau gogosi
Desi sunt mai gustoase gogosile, trebuie sa ne gandim si la sanatatea noastra. Asadar, daca ne gandim ca avem nevoie de niste carbohidrati, ar trebui sa ne orientam catre orez, fiind unul dintre ele mai sanatoase produse din aceasta categorie. Pe langa faptul ca este sanatos, poate fi preparat astfel incat sa fie si foarte gustos si aratos.

2. Paste sau sucuri
Pastele naturale pot fi gatite in zeci de feluri gustoase, tot ce trebuie sa faceti e sa citit o carte de retete care sa va invete sunt sa preparati acest tip de carbohidrati astfel incat sa fie cat mai pozitivi pentru corpul dumneavoastra. Sucurile din comert, mai ales cele cu acid sunt foarte nesanatoase si pot avea efecte negative asupra organismului dumneavoastra.

3. Cartofi sau inghetata
Cartofii, chiar daca multi ii evita cand vine vorba de diete, sunt foarte sanatosi si gatiti cum trebuie pot avea foarte multe efecte pozitive pentru dumneavoastra. Inghetata, chir daca este gustoasa, contine foarte multe zaharuri si ajuta la depunerea kilogramelor in plus.

Produsele comparate in randurile de mai sus nu fac parte din aceeasi categorie, dar sunt bogate in carbohidrati, primii sunt buni, in timp ce cei de dupa „sau” nu sunt deloc sanatosi.