Cum convingem o persoana varstnica sa accepte mutarea intr-un camin de batrani?

camin de batrani

Cum convingem o persoana varstnica sa accepte mutarea intr-un camin de batrani?

Atat timp cat tratam acest proces cu atentie, nu trebuie sa depunem o munca de convingere. Seniorul va intelege ca decizia este spre avantajul sau. Ceea ce nu trebuie sa facem noi, familia, este sa-l privam pe senior de alegerea unui camin de batrani. Acest centru va reprezenta domiciliul persoanei varstnice pentru o lunga perioada, este esential ca acesta sa fie de acord cu tot ce se intampla in acest spatiu.

Comunicarea este un element de baza in acest proces. Purtati discutii repetate despre mutarea intr-un camin de batrani si discutati mult despre avantaje. Seniorul trebuie sa fie de acord cu decizia, eventual sa vina chiar el cu aceasta idee. Poate fi greu, dar nu imposibil.

Un lucru trebuie sa-l stabilim inca de la inceput: nu toate persoanele varstnice au nevoie de serviciile unui camin pentru seniori. Cei care nu sufera de nicio afectiune sau care au inca un partener in viata isi pot continua viata in propriul domiciliu.

Mutarea intr-un camin de batrani este un proces care necesita timp

Trebuie sa intelegem acest lucru. Nimanui nu-i vine usor sa renunte la locuinta pe care a numit-o ”acasa” toata viata. Mutarea este necesara pentru ca acasa nu primeste aceleasi servicii ca intr-un camin batrani. Exista si posibilitatea de a angaja o persoana care sa-i poarte de grija persoanei varstnice, dar serviciile sunt incomparabile.

Intr-un centru pentru seniori privat varstnicii vor primi asistenta medicala din partea unei echipe de profesionisti. Regimul alimentar va fi construit in functie de afectiunile de care sufera seniorul. In plus, zilni sunt organizate activitati care sa-i impiedice pe cei cazati sa intre in depresie.

Una dintre cele mai periculoase si, totodata, intalnite afectiuni in randul varstnicilor este depresia. Efectele sale sunt greu de suportat de catre familie. Varstnicul va avea schimbari de comportament bruste, dureri inexplicabile, o stare permanenta de suparare, lipsa chefului de viata.

Fiecare persoana varstnica ramasa singura se poate simti inutila. Lipsa comunicarii si a activitatilor care sa-i antreneze au efecte mult mai grele in randul celor in varsta. Tinerii trec altfel peste aceste obstacole.

Cum sa alegi cel mai bun camin pentru seniori?

Odata convinsi ca mutarea intr-un camin de batrani este o idee buna, seniorii trebuie sa fie implicati in alegerea centrului. Nu luati decizii singuri, ci doar insotiti de cei care urmeaza sa locuiasca aici.

Seniorii trebuie sa citeasca impreuna cu voi detalii despre centru si sa viziteze mai multe camine de batrani. Cu cat caminul este mai aproape de persoanele dragi, cu atat mutarea va fi mai usoara.

Nu trebuie sa considerati ca odata mutati scapati complet de indatoririle pe care le aveti asupra seniorului. Ramane in continuare o persoana draga careia trebuie sa-i acordam atentie.

Vizitati seniorul cat mai des, povestiti-i noutatile din familie si sunati-va constant. Persoana varstnica are nevoie de sustinere si de iubire. Comunicarea poate salva multi varstnici de cumplitele afectiuni specifice acestei categorii de persoane.

Scoateti in evidenta aspectele pozitive ale acestui pas si incercati sa-l faceti pe senior sa priveasca acest nou inceput cu multa incredere.