Bara alama – utilizarea unui aliaj neferos pretios

Bara alama – utilizarea unui aliaj neferos pretios

Bara alama – utilizarea unui aliaj neferos pretios

 

Alama reprezinta un aliaj neferos dintre cupru si zinc în care cuprul este preponderent. Pentru a îndeplini unele caracteristici, alama va cuprinde uneori crom, magneziu, nickel sau plumb. De precizat este faptul ca bara alama este în general destinata fabricarii unor elemente decorative, placi, instrumente muzicale, piese pentru ceasuri sau pentru robinete.

Compozitia barei alama, un aliaj din cupru

Deoarece alama este alcatuita în mare parte din cupru, are proprietati asemanatoare cu acesta. De aceea, este cunoscut si sub numele de “cupru galben”. Alama se va oxida atunci când intra în contact cu aerul, oxidare ce îi confera un aspect nobil si antic. Aceasta oxidare se manifesta printr-un strat de verde-gri. Evident, orice alt tip de aliaj de cupru este supus acestei coroziuni. Trebuie adaugat faptul ca alama nu este destinata doar ustensilelor decorative si constructiei. Este privilegiat în egala masura si ca material de conductivitate, fie electrica, fie termica.

Diferitele modele

Alama se poate prezenta sub diferite modele: sub forma de bara alama care poate fi rotunda, patrata sau hexagonala, apoi alama putem s-o întâlnim sub forma de platbanda alama sau teava alama si bineînteles putem gasi alama sub forma de tabla de alama. Toate aceste semifabricate de alama se pot comanda pentru proiectul tau si online, pe depo materiale constructii.

O investitie rentabila

Toate tipurile de aliaj si de metal reprezinta o investitie avantajoasa. Este de ajuns sa te informezi cu privire la modelul dorit, cel mai rentabil cu putinta si de avantajele oferite. De mentionat este faptul ca pretul barei alama nu este fix si are tendinta sa varieze în mod regulat. Acest aliaj va rezista în principal la devalorizare.

O curatare simpla

În ceea ce priveste curatarea unui material cum este alama, este extrem de simplu, este de ajuns sa te înarmezi cu putina coca-cola, pasta de dinti, otet alb sau pur si simplu cu apa cu sapun. Acest ultim tip de curatare este de altfel si cel mai curent. Ideal este sa folosesti sapun topit în apa si sa cureti bara alama cu o cârpa îmbibata.

Adresându-se specialistilor din domeniul constructiilor si nu numai, bara de alama se utilizează atât în domeniul decoratiunilor interioare cât si în domeniul constructiilor. Este o suprafata solida care contine  parti fine si deosebit de rezistente. Exista mai multe forme  si dimensiuni de bara de alama. Alama ofera proprietati exceptionale pentru a obtine produse adaptate fiecarui profesionist în parte, oricare ar fi domeniul de activitate în care activeaza.

Bara de alama reprezinta un element esential într-o structura construita, profita si tu de toate avantajele oferite.