De ce sa accesezi un credit rapid?

credit rapid

De ce sa accesezi un credit rapid?

Chiar daca la prima vedere pare ca imprumuturile rapide oferite de IFN-uri sunt mai nefavorabile clientului decat clasicele credite bancare, de fapt lucrurile nu stau chiar asa.

In continuare voi detalia putin avantajele acestor credite rapide oferite de IFN-uri si in ce situatii pot fi de un real ajutor, chiar mai rentabile decat bancile.

Ce sunt creditele rapide?

Creditele rapide sunt imprumuturi pe termen scurt oferit de institutiile financiare nebancare. Sumele imprumututate sunt mai mici decat cele acordate de banci, iar perioada mai scurta. Ca sa intelegeti mai bine, majoritatea IFN-urilor care ofera credite rapide acorda o suma de maxim 10 000 Lei. Iar majoritatea dintre ele au termen de rambursare de maxim 1 an de zile.

Creditele rapide mai sunt cunoscute si sub urmatoarele denumiri: credit pana la salariu, credit fara refuz, credit rapid fara ANAF, credit cu aprobare pe loc sau credit cu istoric negativ.

Cand este un credit rapid mai convenabil decat un credit bancar?

Sa luam un exemplu care se poate potrivi la mai multe persoane si este eligibil la mai multe IFN-uri: Ne aflam in situatia in care dorim sa facem un imprumut de 5000 Lei si avem posibilitatea sa il returnam in maxim 7 zile, fiindca peste 6 zile intra salariul in cont si putem inapoia banii imprumutati fara probleme.

In acest caz, putem sa ne orientam catre IFN-uri care au dobanda 0% pentru clientii noi pe o anumita perioada de timp. Ca exemplu, Credit7 are dobanda 0% pentru 7 zile. VivaCredit si Ferratum Bank au dobanda 0% pentru primele 30 de zile. Astfel, cu putina documentare putem ajunge sa luam decizii foarte bune cand vine vorba de alegerea unui credit.

Daca returnam banii in termenii stabiliti in contract, atunci totul este foarte bine si avem de platit doar cat am imprumutat, fara alte dobanzi sau taxe penalizatoare.

Pe de alta parte, daca nu reusim sa platim imprumutul in termenul stabilit, vor incepe sa isi faca aparitia taxele penalizatoare iar suma totala de plata creste considerabil. Majoritatea Institutiile financiare nebancare percep un comision sau o taxa penalizatoare cuprinsa intre 1% si 1,5% din suma imprumutata pe zi.

Orice zi de intarziere va duce la o crestere a dobanzii si, implicit, a sumei finale pe care trebuie sa o restituim.