Cum gasesti cel mai bun aer conditionat in 2019
In ultima perioada de timp a devenit un trend ca atunci cand vrei sa achizitionezi un produs online sa cauti dupa sintagma „cel mai bun”. Acest lucru nu este neaparat ceva rau pentru ca prin natura noastra vom cauta intotdeauna tot ce este mai bun pentru nevoile noastre. Si aici apare in fapt o mica problema. Nevoile fiecaruia dintre noi sunt extrem de diferite uneori sau foarte apropiate alteori. De aceea va recomandam sa calculati cu atentie atunci cand vreti sa faceti o achizitie si sa va orientati mai mult dupa nevoile voastre si nu dupa nevoile altor persoane.
Ca sa exemplificam si mai bine o sa dam ca exemplu achizitia unui aparat de aer conditionat (ca tot se apropie sezonul). Evident ca atunci cand pornim cautarile vom avea in gand cel mai bun aer conditionat 2019. E ceva normal dupa cum am specificat mai sus. Totusi trebuie sa tineti cont si de ce anume aveti voi nevoie de la un aer conditionat pentru ca pe piata exista sute de modele si cu preturi extrem de diferite, de la 1000 lei pana pe la 8000 de lei si practic poate cel mai bun aer conditionat pentru unii ar putea fi cel de 8000 lei iar pentru altii varianta cea mai ieftina. Iata cateva sfaturi dupa care sa va ghidati atunci cand cumparati un model de aer conditionat online (spun online pentru ca din start este mai comod si de cele mai multe ori mai ieftin).
Alegeti cu grija capacitatea aerului conditionat
Nu va bazati foarte mult pe ceea ce va spun consultantii de vanzari din anumite magazine de electrocasnice. Ei de regula nu sunt instruiti cu privire la aparatele de aer conditionat ci doar sa vanda. In concluzie cel mult puteti primi informatii pe care le puteti gasi si in cartea tehnica, dar de cele mai multe ori acestea sunt vagi. Din experienta noastra puteti asocia urmatoarele suprafete cu anumite capacitati BTU ale aparatelor de aer conditionat:
- 9000 BTU – ideal pentru incaperi mici gen garsoniere, birouri sau dormitoare
- 12000 BTU – perfecte pentru apartamente de doua camere sau case de marime medie
- 18000 BTU – sunt recomandate apartamentelor de 3 camere sau locuintelor mai mari
- 24000 BTU – pentru spatii comerciale, vile sau apartamente mari
Nu va orientati doar dupa pret
O prima greseala pe care majoritatea cumparatorilor o fac este aceea de a se orienta dupa ce pret au noile modele si astfel preferand aparate de aer conditionat ieftine. Daca e mai scump e mai bun. Poate fi corect si incorect in acelasi timp. De regula modele mai scumpe ofera functii suplimentare, un design modern sau tehnologii noi. Esti sigur ca ai nevoie de toate acele functii si tehnologii noi sau te poti lipsi de ele deoarece vei utiliza aerul conditionat sporadic la nevoie doar? Noi va recomanda sa va ganditi extrem de bine la functiile si tehnologiile cu adevarat importante si apoi sa faceti o alegere.
Nu neglijati clasa de eficienta energetica
Se intampla destul de des ca sa ne orientam dupa capacitatea unui model de aer conditionat si sa uitam complet de eficienta energetica. Tineti cont ca nu toate apartamentele mari au nevoie de un aer conditionat de 18000 BTU pentru ca poate avetu locuinta intr-o zona mai umbrita, poate izolatia termica si geamurile sunt de calitate superioara astfel poate aveti nevoie sa coborati temperatura cu doar 3-4 grade vara fata de cei care au un apartament intr-un bloc neizolat termic, cu geamuri vechi si unde soarele bate mai tot timpul iar aparatul va trebui sa forteze un pic ca sa coboare si sa mentina temperatura cu pana la 10 grade. Cea mai buna clasa de eficienta energetica disponibila momentan este clasa A+++. De obicei modelele premium de peste 2500 – 3000 de lei dispun de o asemenea clasa datorita celei mai noi tehnologii Inverter disponibila. Cu alte cuvinte, veti da un pic mai multi bani acum pentru a economisi pe mai tarziu. Sfatul nostru ramane sa calculati daca chiar se merita, adica veti utiliza o perioada mai mare aerul conditionat sau doar sporadic.